Aika alkaa käydä vähiin, vaikka on vielä kaksi viikkoa jäljellä, tuntuu jo valmiiksi haikeelta lähtö! Viimeinen projekti alkaa lähestyä pikkuhiljaa ja sitä ollaan alettu suunnitella. 23pvä on halloween tapahtumasta lasten enkun ryhmille. Ollaan suunniteltu kaikenlaista sälää sinne ja ensi viikolla lähdetään sitten ostamaan tavarat. Kasvomaalit on vielä hakusessa, toivotaan että löytyy. Tarkoituksena on järjestää erilaisia toiminnallisia pisteitä joita lapset vanhempineen voi kiertää. Esimerkiksi kasvomaalausta, piirtämistä, rannekorujen tekemistä, ongintaa, noidan nenän laittamista(samalla lailla kuin aasinhäntä), huone, jossa on kaikenlaista ällöä, kuten makaroonia ämpärissä, johon täytyy upottaa käsi:) silmät on sidoittuina tietenkin. Asha, tanssinopettaja on suunnitellut lasten balettiryhmän kanssa tanssin ja englannin oppilaat laulaa i´m a little teaspot-kappaleen sen tahtiin. Riia toimi tänään laulunopettajana:)Tämä onkin sitten viimeinen projekti ja sitten viimeinen viikko fiilistellään. Ruotsalaiset pojat tulee viimeisellä viikolla korvaamaan meidät.

Eilen käytiin Riian ja capoeiraryhmän kanssa Ponto novo nimisessä kylässä, joella uimassa. Muidenkin vapaaehtoisten piti lähteä, mutta yllättäen ne peruikin aamulla lähdön, joten lähdettiin kahdestaan. Matka oli hyvin brasilialainen, auto hytkyi ja paukkui, iskareita täällä ei varmaan tunnetakaan:) mutta matka oli sen takia tosi hauska! Tulomatka menikin kuunnellessa bandeiroa, eli tamburiinia ja mä olin melkein kuuro matkan jälkeen, sillä istuin siinä soittajan vieressä...en luultavasti kuule mitään kun tuun takaisin. Täällä kuunnellaan musiikkia kovalla ja puhutaan samalla volyymillä. Suomessa voi tultua aika hiljaiselta tämän jälkeen...ei ketään random-tyyppiä soittamassa linja-autossa meille kitaraa;) Joella oli oikein mukavaa, oli lämmintä tietenkin ja oisin voinut vähän enemmän laittaa aurinkorasvaa...Lähdettiin Riian kanssa uimaan ja ihmeteltiin, että miksei kukaan muu seuraa??? Sitten Riia tajusi, että eihän ne osaa uida! Eihän täällä ole vettäkäään missä opetella, joten ihan järkeenkäypää. Suomalaiselle se on vaan niin vieras ajatus. Brasilialaiset oli huuli pyöreenä, kun uitiin kauas ja jaksettiin vielä tulla takaisinkin.

Meidän Meksikon vapaaehtoinen Enrique täyttää tänään 25vuotta ja juhlistettiin sitä jo Ashan valmistamalla meksikoilaisella lounaalla. Salsaa, chili con carnea, riisiä, lihaa ja paprikaa sen seassa ym. Illalla täytyy vähän juhlistaa lisää muutamalla drinkillä. Ollaan myös aloitettu maalausprojekti..kohta alkaa seinät olla täynnä maalauksia. Hedelmiä, brasilialainen nainen ja mä maalasin tänään ison puun. Meinas kyllä tulla jo epätoivo, kun ajattelin, että maalit loppuu mutta sain sen valmiiksi ja olen tyytyväinen! Vielä odotellaan Riian panosta, jotain mun puun alle. Mä olen yrittänyt harjoitella capoeira-liikkeitä, kun ei ole nyt ollut tunteja, toivottavasti huomenna jo pääsee tunnille!

Äsken käytiin Adamin kanssa syömässä acait. Se on guaranaa ja jotain muuta hedelmää soseutettuna, päällä banaania ja myslin tapaista. En vieläkään ihan tarkkaan tiedä mitä se on mutta tosi hyvää ja energiapitoista. Oon syöny nyt melkein joka päivä sitä. Riialle piti tuoda suklaapirtelö tuliaisiksi ja överithän sille meinasi tulla..kohta mennään pitämään enkun tunnit ja sen jälkeen juhlistetaan Enriquen synttäreitä.